Pregledaj i pozovi

Dućan

kulen---fra-luka.jpg
New

Kulen Fra Luka

Cijena: 250,00 kn/kg

Kulen, najpoznatiji i najcjenjeniji slavonski mesni specijalitet, neizostavan je na blagdanskom stolu i u najsvečanijim prigodama te ga s razlogom zovu- kraljem slavonskog stola. Proizvodi se od najkvalitetnijih dijelova svinjskog mesa, leđne slanine, soli i crvene paprike, koje se nadijeva u slijepo svinjsko crijevo te potom podvrgava sukcesivnim procesima fermentacije, hladnog dimljenja, sušenja i zrenja.

Riječ “kulen”  prvi je put spomenuta u pjesmi svećenika i publicista Vida Došena još davne 1768. godine, a i danas ga često spominju u  slavonskim bećarcima.

Jedem kulen rakijom zalijevam,

onda bolje bećarac zapjevam.”

“ Svađalo se na tavanu meso,

kulen šunku o gredu otreso.”

 

New

Kulenova Seka Fra Luka

Cijena: 160,00 kn/kg

Kao što to naziv i sugerira, kulenova seka sastavom je jednaka kulenu, a razlika je u tome što se meso nadijeva u uža crijeva. Budući da je u tanjem crijevu, prije dozrijeva i suši se kraće te se može konzumirati ranije nego kulen.

“Čvarci i kulenove seke,

bolje od doktora i apoteke.

Čvarci i kulenove seke

kakva jela ispod peke.”

31.jpg
Slavonska Slanina
New

Slanina (Suha) Fra Luka

Cijena: 100,00 kn/kg

Slaninu Fra Luka odlikuje fina zlatnosmeđa boja, karakterističan miris po dimljenom mesu i slatkasto-slan okus.

Napravljena od usoljenog i dimljenog svinjskog mesa, slanina (u Požeštini poznatija kao “slan'na”)  se u  Slavoniji od davnina koristila kao bogat izvor energije za svakodnevne teške seoske poslove. Gledalo se da ih u kući uvijek ima dovoljno jer su obroci, posebno u nemesne dane, morali plivati u masti i prženoj slanini. Danas se slanina jede zbog gurmanskog užitka.

Volim biti di ima za piti,

volim sjesti di ima slan'ne za jesti.

New

Čvarci Fra Luka

Cijena: 150,00 kn/kg

Čvarci su jelo od prženog svinjskog masnog tkiva. Nekada su se smatrali nusproizvodom slavonskog kolinja, a danas se plaćaju suhim zlatom kao rijetka poslastica.

Odlično pašu zimi, a ako ih jedete kao grickalicu, pivo će se dobro slagati s njima.

New

Kobasica tanka, suha Fra Luka

Cijena: 100,00 kn/kg

Slavonska kobasica Fra Luka pikantnog je okusa i mirisa zahvaljujući kvalitetnom i pažljivo odabranom svinjskom mesu (svinjska plećka ili but) i začinima (sol, češnjak i papar te mljevena paprika koja mora biti vrhunske kvalitete).

Grickanje slavonskih ljutih kobasica osobito paše zimi.

Alaj volim jesti kobasice

i popiti dobre šljivovice.

New

Salama Fra Luka

Cijena: 150,00 kn/kg

Osnovni sastojak slavonske salame Fra Luka je najkvalitetnije svinjsko meso. Začini koje sadrži su sljedeći: sol, češnjak, papar te mljevena slatka ili ljuta paprika. Osim što daju prepoznatljiv okus, ovi začini sprječavaju razvoj mikroorganizama. 

bottom-cta-bg.jpg
tlaenica-fra-luka.jpg
New

Tlačenica Fra Luka

Cijena: 100,00 kn/kg

Ono što je kulen među suhim delicijama, to je tlačenica među kuhanim svinjskim delicijama. Tlačenica je proizvod dobiven kuhanjem začinjenog svinjskog svježeg mesa u kalupima. U tlačenice se stavljaju jezici, srca, bunceki, obrazi i tvrda leđna slanina, a od začina: sol, papar, bijeli luk i kvalitetna začinska paprika. Tijekom perioda kuhanja od oko 7 sati prešaju se te se nakon toga hlade i pakiraju. Tradicionalno se poslužuje kao hladno predjelo s lukom i domaćim kruhom.

New

Svinjska Mast Fra Luka

Cijena: 18,00 kn/kg

Svinjska mast vrlo je nepravedno zanemarena namirnica u zadnjih pedesetak godina. Znanstvenici su ju, nakon stoljeća svakodnevne upotrebe, proglasili štetnom za zdravlje, no u posljednjih nekoliko godina ipak priznaju da to nije istina. Mast se dobiva postupkom prženja masnoće. Kvalitetna svinjska mast zdrava je namirnica potrebna našem organizmu, a upotrebljava se u mnogim jelima. Nekada je bilo jako popularno jesti kruha namazanog s masti i posipanog začinskom paprikom.

mast-fra-luka.jpg
logo.jpg
New

Roštilj kobasica ( Prodimljena )

Cijena: 75,00 kn/kg

Za savršeni roštilj pripremili smo blago prodimljene roštilj kobasice. Načinjene su od vrhunskog svinjskog mesa domaćeg podrijetla, začinjene po mjeri kako bi bile savršene na roštilju. Svi začini su pomno odabrani kao i u svim našim proizvodima. Možete nas kontaktirati i naručiti željenu količinu kako biste bili sigurni da ste dobili vrhunski, svježi proizvod.

New

Rolana Šunka (kuhana)

Cijena: 120,00 kn/kg

Nezaobilazna delicija Uskršnjeg blagovanja je kuhana šunka. Tradicionalno se poslužuje diljem naše domovine. Mi Vam omogućujemo dostupnost ove izuzetne delicije tijekom cijele godine, a kako bismo osigurali vrhunsku kvalitetu proizvoda potrebno nas je kontaktirati da bi vam stigao vrhunski, svježi proizvod. Naša provjerena receptura neće Vas ostaviti ravnodušnima, naručite još danas!

logo.jpg
logo.jpg
New

Buđola

Cijena: 120,00 kn/kg

Buđola ili suha vratina je delicija koja se tradicionalno priprema u našoj domovini. Postupak izrade po našoj recepturi Vam garantira vrhunski užitak. Pomno odabrani komadi mesa se obrađuju postupkom soljenja ili salamurenja, nakon toga se prodime i suše. Strogi nadzor svakog dijela postupka garantira vrhunsku kvalitetu proizvoda.

New

Dimljeni Buncek

Cijena: 90,00 kn/kg

Dimljeni buncek se priprema salamurenjem, dimljenjem te sušenjem. Ovaj proizvod je omiljen kod mnogih, a koristi se za pripremu raznih tradicionalnih jela.

logo.jpg

Adresa

KS Invest d.o.o

Jaguplije 9, 34322 Brestovac, Požeško-slavonska županija

Hrvatska (EU)

OIB 37081256476

 

Radno vrijeme

Pon - Pet: 08:00 - 16:00 sati

Sub - Ned: SAMO WEB SHOP

Web shop:

24/7/365

Kontakt

Mobitel: +385 91 5719 563

Telefon: +385 91 5719 563

Fax: +385 91 5719 563

info@fra-luka.eu

Pronađite nas i na....