Pregledaj i pozovi

Dućan

kulen---fra-luka.jpg
New

Kulen Fra Luka

Cijena: 250,00 kn/kg

Kulen, najpoznatiji i najcjenjeniji slavonski mesni specijalitet, neizostavan je na blagdanskom stolu i u najsvečanijim prigodama te ga s razlogom zovu- kraljem slavonskog stola. Proizvodi se od najkvalitetnijih dijelova svinjskog mesa, leđne slanine, soli i crvene paprike, koje se nadijeva u slijepo svinjsko crijevo te potom podvrgava sukcesivnim procesima fermentacije, hladnog dimljenja, sušenja i zrenja.

Riječ “kulen”  prvi je put spomenuta u pjesmi svećenika i publicista Vida Došena još davne 1768. godine, a i danas ga često spominju u  slavonskim bećarcima.

Jedem kulen rakijom zalijevam,

onda bolje bećarac zapjevam.”

“ Svađalo se na tavanu meso,

kulen šunku o gredu otreso.”

 

New

Kulenova Seka Fra Luka

Cijena: 160,00 kn/kg

Kao što to naziv i sugerira, kulenova seka sastavom je jednaka kulenu, a razlika je u tome što se meso nadijeva u uža crijeva. Budući da je u tanjem crijevu, prije dozrijeva i suši se kraće te se može konzumirati ranije nego kulen.

“Čvarci i kulenove seke,

bolje od doktora i apoteke.

Čvarci i kulenove seke

kakva jela ispod peke.”

31.jpg
Slavonska Slanina
New

Slanina (Suha) Fra Luka

Cijena: 100,00 kn/kg

Slaninu Fra Luka odlikuje fina zlatnosmeđa boja, karakterističan miris po dimljenom mesu i slatkasto-slan okus.

Napravljena od usoljenog i dimljenog svinjskog mesa, slanina (u Požeštini poznatija kao “slan'na”)  se u  Slavoniji od davnina koristila kao bogat izvor energije za svakodnevne teške seoske poslove. Gledalo se da ih u kući uvijek ima dovoljno jer su obroci, posebno u nemesne dane, morali plivati u masti i prženoj slanini. Danas se slanina jede zbog gurmanskog užitka.

Volim biti di ima za piti,

volim sjesti di ima slan'ne za jesti.

New

Čvarci Fra Luka

Cijena: 150,00 kn/kg

Čvarci su jelo od prženog svinjskog masnog tkiva. Nekada su se smatrali nusproizvodom slavonskog kolinja, a danas se plaćaju suhim zlatom kao rijetka poslastica.

Odlično pašu zimi, a ako ih jedete kao grickalicu, pivo će se dobro slagati s njima.

New

Kobasica tanka, suha Fra Luka

Cijena: 100,00 kn/kg

Slavonska kobasica Fra Luka pikantnog je okusa i mirisa zahvaljujući kvalitetnom i pažljivo odabranom svinjskom mesu (svinjska plećka ili but) i začinima (sol, češnjak i papar te mljevena paprika koja mora biti vrhunske kvalitete).

Grickanje slavonskih ljutih kobasica osobito paše zimi.

Alaj volim jesti kobasice

i popiti dobre šljivovice.

New

Salama Fra Luka

Cijena: 150,00 kn/kg

Osnovni sastojak slavonske salame Fra Luka je najkvalitetnije svinjsko meso. Začini koje sadrži su sljedeći: sol, češnjak, papar te mljevena slatka ili ljuta paprika. Osim što daju prepoznatljiv okus, ovi začini sprječavaju razvoj mikroorganizama. 

bottom-cta-bg.jpg
tlaenica-fra-luka.jpg
New

Tlačenica Fra Luka

Cijena: 100,00 kn/kg

Ono što je kulen među suhim delicijama, to je tlačenica među kuhanim svinjskim delicijama. Tlačenica je proizvod dobiven kuhanjem začinjenog svinjskog svježeg mesa u kalupima. U tlačenice se stavljaju jezici, srca, bunceki, obrazi i tvrda leđna slanina, a od začina: sol, papar, bijeli luk i kvalitetna začinska paprika. Tijekom perioda kuhanja od oko 7 sati prešaju se te se nakon toga hlade i pakiraju. Tradicionalno se poslužuje kao hladno predjelo s lukom i domaćim kruhom.

New

Svinjska Mast Fra Luka

Cijena: 18,00 kn/kg

Svinjska mast vrlo je nepravedno zanemarena namirnica u zadnjih pedesetak godina. Znanstvenici su ju, nakon stoljeća svakodnevne upotrebe, proglasili štetnom za zdravlje, no u posljednjih nekoliko godina ipak priznaju da to nije istina. Mast se dobiva postupkom prženja masnoće. Kvalitetna svinjska mast zdrava je namirnica potrebna našem organizmu, a upotrebljava se u mnogim jelima. Nekada je bilo jako popularno jesti kruha namazanog s masti i posipanog začinskom paprikom.

mast-fra-luka.jpg

Adresa

KS Invest d.o.o

Jaguplije 9, 34322 Brestovac, Požeško-slavonska županija

Hrvatska (EU)

OIB 37081256476

 

Radno vrijeme

Pon - Pet: 08:00 - 16:00 sati

Sub - Ned: SAMO WEB SHOP

Web shop:

24/7/365

Kontakt

Mobitel: 01234 5678910

Telefon: 01234 5678910

Fax: 01234 5678910

info@fra-luka.eu

Pronađite nas i na....